Επικοινωνία
Ακολουθήστε με:

Επισμηνίας Μόκκας Γεώργιος

Bloch MB.151/C1, 24η Μοίρα Δίωξης Ε.Β.Α.

ΑΚΡΥΛΙΚΑ ΣΕ ΚΑΜΒΑ, 50X70εκ.

Σμηνίας Μόκκας Γεώργιος

To πρωινό της 15ης Απριλίου του 1941, τα 12 τελευταία ελληνικά μαχητικά (ταλαιπωρημένα PZL.24, Gloster Gladiator και Bloch MB.151/C1) απογειώνονται για ν’αναχαιτίσουν γερμανικό σχηματισμό από τουλάχιστον 17 Ju-87 Stukas και πολυάριθμα (πιθανώς 20) συνοδευτικά BF-109E Messerschmitt. Δυστυχώς η ποιοτική και αριθμητική υπεροχή των γερμανικών αεροσκαφών ήταν δεδομένη.

Στην τελευταία 10λεπτη αερομαχία που δώσανε ελληνικά αεροσκάφη προτού διαφύγουν στην Κρήτη, ο Σμηνίας Μόκκας Γεώργιος, πετώντας Bloch ΜΒ.151/C1, καταφέρνει να πλήξει ένα γερμανικό Stukas και πιθανώς και ένα δεύτερο, προτού ο Γερμανός Άσσος Gustav Rödel τον χτυπήσει με το Messerschmitt που πετούσε.

Ο Μόκκας θα είναι ο τελευταίος κατά σειρά ιπτάμενος της ΕΒΑ στον Αεροπορικό Πόλεμο της Ελλάδας, που θα τερματίσει την υπηρεσία του χωρίς προσγείωση.

Τμήμα του αεροσκάφους του εντόπισε μετά από πολύχρονη έρευνα ο Πάρις Θεοδωρόπουλος και το δώρησε στον αδερφό του εκλιπόντος.
Σύμφωνα με τον ερευνητή Βύρωνα Τεζαψίδη, το γερμανικό αεροσκάφος, που κατά πάσα πιθανότητα κατέρριψε ο Μόκκας, ήταν το Ju-87B2 A5+EK (Werk Number 5889), της 2./St.G.1 FF με χειριστή τον Fhnr.Walter Seelinger.

Περισσότερα για την αερομαχία μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο του Πιέρ Κοσμίδη:
WW2 wrecks by Pierre Kosmidis


Ο Αυθεντικός πίνακας ανήκει στη συλλογή Δημητρίου Βασιλόπουλου.


Αποσπάσματα από την έκθεση της 24ης Μοίρας, που αναφέρονται στον Μόκκα Γεώργιο.
Προσχέδιο σε μολύβι του Bloch.MB151C1 “Δ172”. Το προσχέδιο ανήκει στο Συλλέκτη Χρήστο Λιάπη.
Φωτογραφία με τον Δημήτρη Βασιλόπουλο λίγο πριν την παραλαβή του έργου, κατά τη διάρκεια της 35ης έκθεσης IPMS Ελλάδος.
Year