Επικοινωνία
Ακολουθήστε με:

Οι “Γάτοι” του Top Gun

Ο Alexander ‘Yogi’ Hnarakis σε εκπαιδευτική πτήση.

ΜΟΛΥΒΙ ΣΕ ΧΑΡΤΙ, 30X40εκ.

Σχέδιο για την ερευνητική ομάδα “Greeks In Foreign Cockpits”, εις μνήμη του Alexander “Yogi” Hnarakis. Παρουσιάζει το F-14 Tomcat με το οποίο πέταγε ο Χναράκης κατά τη μετεκπαίδευσή του στο Top Gun. Την “απειλή” εξομοιώνει ένα A-4 των Aggressors.

Παραθέτω εισαγωγή από τη σελίδα της ομάδας GiFC:
“Αναρωτηθήκατε ποτέ αν υπήρξε ποτέ Ελληνικής καταγωγής πιλότος στα περίφημα F-14 Tomcat; Αναρωτηθήκατε επίσης μήπως είναι απόφοιτος του Top Gun; Μήπως σας πέρασε από τo μυαλό ότι ο χαρακτήρας του Maverick στην ομώνυμη ταινία, που υποδυόταν ο Tom Cruise, βασίστηκε πάνω σε αυτόν; Τι θα σκεφτόσασταν αν αυτός ο πιλότος και δοκιμαστής του USN είχε κομβικό ρόλο στην πιστοποίηση του LANTIRN στο Tomcat και είχε διοικήσει μια από τις μονάδες θρύλους του αμερικανικού ναυτικού, τους πασίγνωστους Jolly Rogers;

To άρθρο που ακολουθεί και το οποίο σας προτρέπουμε να διαβάσετε, όπως και να προστρέξετε στους συνδέσμους εντός αυτού, γράφηκε για έναν ιδιαίτερο, άνθρωπο, έναν μεγάλο αεροπόρο του ναυτικού των ΗΠΑ που δυστυχως η μοίρα τον στέρησε από κοντά μας και την οικογένεια του πολύ νωρίς. Ο Alexander Ηnarakis ήταν ένας μοναδικός αξιωματικός, ένας μαχητής που οι ρίζες της οικογένειας του είναι από την Κρήτη, οικογένεια με πλούσια δράση στον αντιστασιακό αγώνα του ΒΠΠ. Ο ‘Yogi’ οπως ήταν το υποκοριστικό του, επρόκειτο να γράψει το εισαγωγικό σημείωμα του τρίτου τόμου της σειράς μας ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΞΕΝΑ COCKPIT, ωστόσο η ζωή δε μας έκανε το χατήρι. Για το λόγο αυτό οι συγγραφείς έχουν πάρει την απόφαση να αφιερώσουν το νέο τους βιβλιο στη μνήμη του.”

Για περισσότερα, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:
https://www.greeks-in-foreign-cockpits.com/pilots-crews/fighter-pilots/alex-hnarakis/