Επικοινωνία
Ακολουθήστε με:

35η Έκθεση-Διαγωνισμός Μοντελισμού της IPMS Ελλάδος, 2016

Μεταξύ 28 και 30 Οκτώβρη του 2016, είχα την ευκαιρία να συμμετέχω για δεύτερη φορά στην ετήσια έκθεση-διαγωνισμό της IPMS Ελλάδας, με τα ζωγραφικά μου έργα.

Η έκθεση αυτή γίνεται από την Διεθνή Ένωση Πλαστικομοντελιστών Ελλάδας (International Plastic Modellers’ Society – Hellas) κάθε χρόνο και στα πλαίσια αυτής, μοντελιστές από όλη την Ελλάδα εκθέτουν τις κατασκευές τους. Λόγω της άμεσης διασύνδεσης του μοντελισμού με την Αεροπορική Ιστορία και την Αεροπορική Ζωγραφική (ιδίως μέσω των Box Art των μοντέλων), ήδη από το 2014, είχε ενταχθεί στα πλαίσιά της και έκθεση έργων Ελλήνων Αεροπορικών Ζωγράφων. Δύο χρόνια μετά επαναλάβαμε το εγχείρημα, αυτή τη φορά με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία!
Η εκδήλωση έλαβε μέρος στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης στο Γκάζι, έναν εξαιρετικό χώρο, με μεγάλη προσέλευση κοινού. Οφείλω να συγχαρώ τη διοργανώτρια ομάδα της IPMS για την εξαιρετική επιλογή του χώρου, θα ήθελα προσωπικά να συγχαρώ τον πρόεδρό της Σταύρο Σουλή και αξίζουν πάρα πολλά εύσημα σε όλη την ομάδα υποστήριξης που απαρτιζόταν από εθελοντές για την εύρυθμη διεξαγωγή του όλου πολιτιστικού γεγονότος.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, εκτέθηκαν έργα Αυθεντικά, αλλά και αντίγραφα υψηλής πιστότητας από αρκετούς ζωγράφους και εικονογράφους.
Τα ονόματα των συμμετεχόντων ήταν σε τυχαία σειρά τα εξής:
Καββαδίας Κώστας
Γεωργιάδης Χρήστος
Γκρίτσης Γιάννης
Μανουσάκης Νίκος
Πολυχρόνης Αναστάσιος
Καρύδης Αντώνης
Λαρόζας Δημήτρης
Σανταμούρης Γεώργιος
Σταθόπουλος Δημήτρης
Μώρης Γεώργιος

Θα ήθελα να αναφέρω άλλους δύο εξαίρετους καλλιτέχνες που, αν και δεν αποτελούσαν μέρος της ομάδας, πιστεύω ότι επιβάλλεται από εδώ και πέρα να θεωρούνται μέλη της. Αυτοί είναι οι:
Αρης Σαρρής (μεταλλικές γλυπτικές αναπαραστάσεις αεροπλάνων)
Βασίλης Φλέτς (αερογραφίες)

Εκτός όλων των παραπάνω υπάρχουν και άλλοι Έλληνες δημιουργοί που λόγω απόστασης ή ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να συμμετέχουν φέτος. Ελπίζουμε την επόμενη φορά σε μεγαλύτερη συμμετοχή.

Για διαρκή ενημέρωση της κοινότητας σχετικά με τις δραστηριότητες των Ελλήνων Αεροπορικών Ζωγράφων και Εικονογράφων, μπορείτε να επισκεφθείτε το Facebook Group:
https://www.facebook.com/groups/AviationartGreece

Site της IPMS-Hellas:
http://www.ipms-hellas.gr

Φωτογραφικό άλμπουμ: